De tweede druk van Vrije Geboorte

Op 29 januari 2019 is de tweede druk van Vrije Geboorte verschenen!

Klik hier voor recensies.

Wil je het boek gelijk thuis gestuurd krijgen, klik dan hier.

Vrije Geboorte; volledige herziene editie.

Auteur: Anna Myrte Korteweg; ISBN9789492783028; €21,00.

 

Je hebt altijd een keuze

In 2011 kwam ik voor eerst in contact met Anna Myrte Korteweg. Ik werkte toen nog voor een grote, traditionele uitgeverij. En ik herinner me nog goed dat ik voor het eerst haar manuscript  onder ogen kreeg. Ook al was het voor mijzelf al enige tijd geleden dat ik kinderen had gekregen, ‘vrije geboorte’ was gelijk een tekst naar mijn hart. Ik voelde dat alles wat Anna Myrte schreef waar en belangrijk was. ‘Waar’ omdat ze op een authentieke, informatieve en bijzonder eerlijke manier schrijft over een van de belangrijkste gebeurtenissen in een vrouwenleven: zwanger zijn en een kindje baren. ‘Belangrijk’ omdat het ons de ogen opent voor de soms te ver doorgevoerde medicalisering rondom geboortezorg en Anna Myrte duidelijk maakt dat je ook als (hoog)zwangere vrouw altijd een keuze hebt! Dat je dicht bij jezelf kunt blijven. Dat het jouw weg is, jouw zwangerschap en bevalling.

Vrije Geboorte; In je kracht zwanger zijn en bevallen verscheen en beleefde herdruk na herdruk. Nu, zeven jaar later, is het de hoogste tijd voor een uitgebreide update. Een herziene versie waarin naast recente onderzoeksresultaten veel ervaringsverhalen van moeders en zorgverleners zijn weergegeven en waarin mindfulness net als de rol van de vader en het belang van goede voeding genuanceerd worden beschreven.

Op de ‘Ouders Natuurlijk beurs’, in juni 2018, werd het nieuwe boek gepresenteerd en daar hoorde ik vrouwen vertellen dat Vrije Geboorte hun ‘bijbel’ was tijdens hun zwangerschap en ook verhalen dat hun bevalling gegaan was zoals ze het zelf voortdurend wilden, omdat ze zich zelfbewust en gesterkt voelde door Vrije Geboorte.

Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat deze nieuwe, uitgebreide en geactualiseerde editie van Vrije Geboorte bij Uitgeverij Lente is verschenen. Een handboek, een naslagwerk en bovenal inspiratiebron. Een boek dat ik mijn eigen dochters gun en met hen alle generaties aanstaande moeders…!

Met heel veel dank aan Anna Myrte Korteweg voor haar baanbrekende, zorgvuldige en liefdevolle werk. En nu citeer ik even uit het boek: heal the earth by healing birth! Zegt het voort!

Ineke Hogema