Karien Kruyswijk

Karien Kruyswijk

Karien Kruyswijk, geboren in 1969, is een echt boekenmens. Ze leerde al op haar vierde lezen van haar broer en sindsdien heeft ze honderden, misschien wel duizenden boeken verslonden. Sinds 2009 houdt ze met veel plezier een weblog bij over de dingen die haar bezighouden. Ze genoot van het leven als thuismoeder van negen kinderen.In 2017 werd haar leven werd op z’n kop gezet door een verandering in haar gezinssituatie. De term narcisme dook op. In korte tijd bleek het gezin diep in de shit te zitten. Doordat Karien zich vastbeet in haar wens om een oplossing te vinden en zich niet uit het veld liet slaan door harde tegenslagen en onbegrip vanuit haar omgeving inclusief de hulpverlening, kreeg ze meer helderheid. Ze kwam erachter wie ze zelf was, en leerde opnieuw om keuzes te maken. Ze ging ervaren dat ze vrij werd juist door los te laten.

Inmiddels woont Karien met een aantal van haar kinderen in IJsselstein. Ze heeft haar eigen bedrijf als opruimcoach, alles-in-orde.nl, en verzorgt (interactieve) lezingen voor lotgenoten en hulpverleners over haar ervaringen binnen de jeugdzorg, de hulpverlening aan gezinnen en met vechtscheidingen.

Van deze auteur

Ik dacht dat ik gelukkig was

Karien is moeder van negen kinderen. Als zij buitenshuis gaat werken groeit het besef dat de relatie met haar man niet gezond is. Ondanks een grote groep ingeschakelde professionals worden de problemen alleen maar groter, met een dramatische vechtscheiding en uithuisplaatsing van alle thuiswonende kinderen als gevolg. Karien is niet blijven hangen in zelfmedelijden en ellende. In dit boek laat zij de lezer van binnenuit meevolgen in haar proces van bewustwording. Ze geeft een openhartige inkijk in haar worstelingen rondom de schuldvraag en het incasseren van tegenslagen. Ze laat zien wat ze geleerd heeft over narcisme, geweldloze communicatie en onbewuste patronen. Met dit boek benadrukt Karien dat er altijd een uitweg is, ook al is de shit nog zo diep. Aan hulpverleners wil ze uitleggen waarom hun bemoeienis vaak niet helpt en hoe het beter kan.

Ongeveer 10 tot 15 procent van alle scheidingen is een vechtscheiding. Deze scheidingen kenmerken zich door hevige ruzies en geen enkel contact tussen de ouders. Met soms uithuisplaatsingen van de kinderen tot gevolg. De inzet van hulpverlening is geen garantie voor de oplossing van de problemen. Ik dacht dat ik gelukkig was is een doorleefd pleidooi voor onvoorwaardelijk ouderschap gebaseerd op geweldloze communicatie.

Reacties van lezers

Geweldig interessant, leerzaam en aangrijpend om de ontwikkeling van Karien te volgen tijdens deze heftige periode in haar leven. Een aanrader voor ieder die gevangen zit in oude patronen en die verlangt naar vrijheid en licht in het leven.

Céline Groen, bloglezeres van het eerste uur.

Op de woongroep hebben we het traject van persoonlijke groei van Karien van een afstandje mogen volgen. Inspirerend en bijzonder om meer over de achtergronden van deze verandering te lezen in dit eerlijke boek.

Jozias van Langen, de mentor van een van de zonen van Karien op de woon/leefgroep waar hij tijdens de uithuisplaatsing verbleef.

Dit indrukwekkende verhaal, waarin via de weg van Geweldloos Communiceren het contact met innerlijke dankbaarheid en onze kern van liefde, tot geluk leidt, kan een inspiratiebron blijken voor velen.

Jan van Koert, conflictcoach Geweldloos Communiceren.

Karien Kruyswijk biedt een zeldzaam inkijkje in hoe het mis kan gaan in een ogenschijnlijk gewoon stabiel en liefdevol gezin, waarbij het kennelijk ook voor een waaier aan hulpverleners niet mogelijk is om traumatische uithuisplaatsingen te voorkomen. Respect voor hoe zij hiermee omgaat en de wijze waarop ze dit heftige verhaal naar buiten brengt.

Arianne de Man, bloglezeres van het eerste uur.

In de media

Lees hier het artikel over Karien Kruyswijk, geschreven door Deborah Ligtenberg en gepubliceerd in Libelle, nr.10, 24 februari t/m 2 maart 2022

– Lees hier het complete artikel.

In de podcast met 17 boeken, van dailychannel.fm/ de Nationale Ziekenomroep (week 49) leest Karien Kruyswijk de achterflap tekst voor van Ik dacht dat ik gelukkig was, ook hoor je hier een aantal uitspraken van anderen over het boek.1.02 (01m27s) – Karien Kruyswijk – Ik dacht dat ik gelukkig was.

– Luister naar de podcast op nationaleziekenomroep.com (je kunt direct luisteren naar het bestand als je op het pijltje klikt.)

‘Ik dacht dat ik gelukkig was’ is het autobiografische verhaal van Karien Kruyswijk, moeder van negen kinderen. Karien dacht, gedurende de twintig jaar dat zij thuis was met haar kinderschare, oprecht dat zij gelukkig was en kwam pas tot de ontdekking dat haar relatie met haar man niet gezond was, toen ze buiten de deur ging werken. Pas dan ziet Karien de realiteit onder ogen.

– Lees verder op: hanneketinorcenti.nl

Volg deze auteur:

Uitgeverij Lente
Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
M: 06-16330963
info@uitgeverijlente.nl
pr@uitgeverijlente.nl
KvK: 60474084
BTW: NL001489425B66